20 sivustoa josta voi ladata ilmaisia kuvia [päivitetty 19.2.2021]

Jos kamera ei pysy kädessä tai kuvaamiseen ei vaan ole aikaa, niin netistä löytyy paljon kivoja kuvapankkeja, joista löytyy ilmaisia valokuvia, joita voi käyttää. Alla listattuna niistä 20.

Huomaa, että osaa kuvista voi käyttää ilman mainintaa kuvalähteestä ja osaa taas vain maininnan kanssa. Kun mainintaa edellytetään, niin lisää se kuvan yhteyteen. Se on tärkeää kuvaajalle ja se ei ole oikeasti sinulle iso vaiva. Samaa edellytetään usein myös maksullisista kuvista.

Tutustu kunkin sivuston käyttämään lisenssiin ja toimi sen mukaan.

Mihin ilmaisia kuvia kannattaa käyttää

Ennen kuin listaan ilmaiset kuvapankit, niin vinkki siitä, miten kuvia kannattaa käyttää. Parhaiten ne toimivat taustoina, joihin voit lisätä omaa tekstisisältöä ja sitten jakaa niitä sosiaalisessa mediassa.

Toki niitä voi käyttää myös kaikessa markkinoinnissa. Silloin on vain muistettava, että kuvat eivät ole ainoastaan sinun käytössäsi, vaan niitä saattaa tulla muuallakin vastaan.

Lisäksi kotimaisessa markkinoinnissa on tärkeää, että ihmiset ja ympäristö ovat kotimaisia. Muu rikkoo viestintää ja antaa siitä halvan kuvan.

Eli jos myyt kotimaisia tuotteita tai palveluita, niin sijoita kotimaisiin kuviin, se kannattaa.

Netin ilmaiset kuvapankit

UNSPLASH.COM

Unsplash.com »

Ehdottomasti paras, suurin ja kaunein. Pääasiassa maisema- ja tunnelmakuvia, joita voi myös käsitellä vapaasti ilman rajoituksia. Enenevässä määrin myös kuvia ihmisistä ja eläimistä.

Kuvat ovat käytettävissä ilman mitään mainintaa kuvalähteestä, mutta valokuvaajan mainitseminen on toivottavaa.

FREEIMAGES

freeimages.com »

Maailman suurimman kuvapankin, Getty Imagesin, ilmainen versio. Ei yhtä kattava kuin alkuperäinen, mutta laadultaan vastaava.

STYLEDSTOCK

styledstock.co »

Naiselliseen makuun sopivia, trendikkäitä kuvia. Sopivat erinomaisesti tyyliblogiin tai fashionistan instafeediin.

KABOOMPICS

kaboompics.com »

Toinen kuvapankki, joka on erikoistunut naiselliseen tyyliin. Pankista löytyy myös valmiita väripaletteja, joiden avulla voi valita sopivia kuvia tai vaikka instafiidin värisävyjä.

FOODIESFEED

foodiesfeed.com »

Ruokakuviin keskittynyt palvelu. Suosittelen selaamista vain täydellä vatsalla 🙂

RESHOT

www.reshot.com »

Ei mitä tahansa vaan tarkasti valittuja, laadukkaita ilmaisia kuvia.

PIKWIZARD

www.pikwizard.com »

Yli 100 000 kuvan kuvapankki, jossa on huomattavan paljon kuvia ihmisistä. Uusia kuvia lisätään sivuille päivittäin.

ISOREPUBLIC

isorepublic.com »

Paljon laadukkaita kuvia ja myöskin videoita, jotka kaikki ovat vapaasti käytettävissä myös markkinointikäyttöön.

LIFE OF PIX

lifeofpix.com »

Sivusto nostaa etusivullaan näkyviin viikottain yhden valokuvaajan, joka on syöttänyt kuviaan tähän kuvapankkiin. Linkitin tämän sivun kuitenkin suoraan galleriaan, josta kuvia löytyy kategorioittain helpommin.

PICOGRAPHY

picography.co »

Näitäkin kuvia voit käyttää rajattomasti niin henkilökohtaiseen kuin markkinointitarkoituksiinkin – kunhan ei myy niitä eteenpäin.

PICJUMBO

picjumbo.com »

Valokuvaaja Victor Hanacekin luoma kuvapankki, jonka kuvia voi käyttää rajattomasti jälleenmyyntiä lukuunottamatta.

PEXELS

Pexels.com »

Kuratoitu valikoima kuvia niin ihmisistä, eläimistä kuin maisemistakin. Kaikki kuvat ovat käytettävissä Creative Commons Zero (CC0) lisenssillä ».

BURST

Burst.Shopify.com »

Verkkokauppa-alusta Shopifyn oma kuvapankki, josta voi käyttää kuvia myös muihin tarkoituksiin. Voit myös tilata uutiskirjeen, jolla saat kuvia suoraan spostiisi.

STOCKSNAP

stocksnap.io »

Kuratoitu valikoima kaikenlaisia yritystoimintaan liittyviä kuvia. Kaikki kuvat ovat käytettävissä Creative Commons Zero (CC0) lisenssillä ».

PIXABAY

pixabay.com »

Näyttäviä valokuvia ja vektorigrafiikkaa ilmaiseksi kaikenlaiseen käyttöön, myös painotuotteisiin. Kuvia voi ladata, kun on ensin rekisteröitynyt käyttäjäksi. Rekisteröityminen on ilmaista.

GRATISOGRAPHY

gratisography.com »

Ryan McGuiren ottamia hauskoja ja persoonallisia kuvia, jotka ovat ilmaisia sekä omaan että kaupalliseen käyttöön, myös painotuotteisiin.

FREEPHOTOS

freephotos.cc »

Palvelu, joka kuratoi kuvia muista ilmaisista kuvapankeista omaan tyyliinsä sopivasti. Tutustu, jotta näet, puhuttelevatko kuvat sinua.

IMCREATOR

imcreator.com »

IMCreatorilla on näyttävien kuvien kokoelma, jonka kuvat ovat käytettävissä pääsääntöisesti kuvaajan tietojen maininnan hinnalla.

PICKUPIMAGE

pickupimage.com »

Maisema- ja luontovalokuviin keskittynyt kuvapalvelu. Palvelusta löytyy myös jonkinverran luontoaiheisia piirroskuvia ja vektorigrafiikkaa.

WIKIMEDIA COMMONS

Commons.Wikipedia.org »

Wikipedian kaltainen kuvapalvelu. Kuvat ovat ilmaisia käyttöön, mutta käytön yhteydessä pitää mainita useimmiten kuvaaja, kuvalähde ja/tai lisenssi, jonka pohjalta kuvaa käyttää. Hakujärjestelmä toimii täysin omalla logiikallaan, joten sen käyttöön kannattaa käyttää hetki aikaa, jotta sen ymmärtää.

Wikimedia ohjeistaa kuvien käyttöoikeuksien mukaiseen käyttöön tarkemmin täällä ».

Eikä tässä vielä kaikki

Netti on pullollaan kaikenlaisia kuvapankkeja ja ne löytyvät Googlella. Osa niistä on valokuvaajien omia kuvapankkeja, ja osa taas sellaisia, jotka kuratoivat omaa valikoimaansa niin muista yleisistä kuin kuvaajien omistakin kuvapankeista luoden näin oman uniikin kokoelmansa.

Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua ja poimia sieltä ne, jotka eniten näyttävät juuri sinulta!

Haluatko saada oman kuvapankkisi tai kattavan listauksesi linkitettyä tälle sivulle? Ota yhteyttä, niin jutellaan kaupallisesta yhteistyöstä ».