20 sivustoa josta voi ladata ilmaisia kuvia [päivitetty 29.7.2019]

Jos kamera ei pysy kädessä tai kuvaamiseen ei vaan ole aikaa, niin netistä löytyy paljon kivoja kuvapankkeja, joista löytyy ilmaisia valokuvia, joita voi käyttää. Alla listattuna niistä 20.

Huomaa, että osaa kuvista voi käyttää ilman mainintaa kuvalähteestä ja osaa taas vain maininnan kanssa. Kun mainintaa edellytetään, niin lisää se kuvan yhteyteen. Se on tärkeää kuvaajalle ja se ei ole oikeasti sinulle iso vaiva. Samaa edellytetään usein myös maksullisista kuvista.

Tutustu kunkin sivuston käyttämään lisenssiin ja toimi sen mukaan.

Mihin ilmaisia kuvia kannattaa käyttää

Ennen kuin listaan ilmaiset kuvapankit, niin vinkki siitä, miten kuvia kannattaa käyttää. Parhaiten ne toimivat taustoina, joihin voit lisätä omaa tekstisisältöä ja sitten jakaa niitä sosiaalisessa mediassa.

Toki niitä voi käyttää myös kaikessa markkinoinnissa. Silloin on vain muistettava, että kuvat eivät ole ainoastaan sinun käytössäsi, vaan niitä saattaa tulla muuallakin vastaan.

Lisäksi kotimaisessa markkinoinnissa on tärkeää, että ihmiset ja ympäristö ovat kotimaisia. Muu rikkoo viestintää ja antaa siitä halvan kuvan.

Eli jos myyt kotimaisia tuotteita tai palveluita, niin sijoita kotimaisiin kuviin, se kannattaa.

Netin ilmaiset kuvapankit

UNSPLASH.COM

Unsplash.com

Ehdottomasti paras, suurin ja kaunein. Pääasiassa maisema- ja tunnelmakuvia, joita voi myös käsitellä vapaasti ilman rajoituksia. Enenevässä määrin myös kuvia ihmisistä ja eläimistä.

Kuvat ovat käytettävissä ilman mitään mainintaa kuvalähteestä, mutta valokuvaajan mainitseminen on toivottavaa.

FREEIMAGES

freeimages.com

Maailman suurimman kuvapankin, Getty Imagesin, ilmainen versio. Ei yhtä kattava kuin alkuperäinen, mutta laadultaan vastaava.

KUVIASUOMESTA

www.kuviasuomesta.fi

Kotimainen, mainostoimisto Tovarin ylläpitämä ilmainen kuvapankki.

STYLEDSTOCK

styledstock.co

Naiselliseen makuun sopivia, trendikkäitä kuvia. Sopivat erinomaisesti tyyliblogiin tai fashionistan instafeediin.

FOODIESFEED

foodiesfeed.com

Ruokakuviin keskittynyt palvelu. Suosittelen selaamista vain täydellä vatsalla 🙂

RESHOT

www.reshot.com

Ei mitä tahansa vaan tarkasti valittuja, laadukkaita ilmaisia kuvia.

PIKWIZARD

www.pikwizard.com

Yli 100 000 kuvan kuvapankki, jossa on huomattavan paljon kuvia ihmisistä. Uusia kuvia lisätään sivuille päivittäin.

ISOREPUBLIC

isorepublic.com

Paljon laadukkaita kuvia ja myöskin videoita, jotka kaikki ovat vapaasti käytettävissä myös markkinointikäyttöön.

CANVA

canva.com

Kuvia, joita voit käyttää Canvan omassa kuvaeditointipalvelussa tai ladata käytettäväksi muualla.

PICJUMBO

picjumbo.com

Valokuvaaja Victor Hanacekin luoma kuvapankki, jonka kuvia voi käyttää rajattomasti jälleenmyyntiä lukuunottamatta.

PEXELS

Pexels.com

Kuratoitu valikoima kuvia niin ihmisistä, eläimistä kuin maisemistakin. Kaikki kuvat ovat käytettävissä Creative Commons Zero (CC0) lisenssillä.

BURST

Burst.Shopify.com

Verkkokauppa-alusta Shopifyn oma kuvapankki, josta voi käyttää kuvia myös muihin tarkoituksiin. Voit myös tilata uutiskirjeen, jolla saat kuvia suoraan spostiisi.

STOCKSNAP

stocksnap.io

Kuratoitu valikoima kaikenlaisia yritystoimintaan liittyviä kuvia. Kaikki kuvat ovat käytettävissä Creative Commons Zero (CC0) lisenssillä.

PIXABAY

pixabay.com

Näyttäviä valokuvia ja vektorigrafiikkaa ilmaiseksi kaikenlaiseen käyttöön, myös painotuotteisiin. Kuvia voi ladata, kun on ensin rekisteröitynyt käyttäjäksi. Rekisteröityminen on ilmaista.

GRATISOGRAPHY

gratisography.com

Ryan McGuiren ottamia hauskoja ja persoonallisia kuvia, jotka ovat ilmaisia sekä omaan että kaupalliseen käyttöön, myös painotuotteisiin.

FREEPHOTOS

freephotos.cc

Palvelu, joka kuratoi kuvia muista ilmaisista kuvapankeista omaan tyyliinsä sopivasti. Tutustu, jotta näet, puhuttelevatko kuvat sinua.

IMCREATOR

imcreator.com

IMCreatorilla on näyttävien kuvien kokoelma, jonka kuvat ovat käytettävissä pääsääntöisesti kuvaajan tietojen maininnan hinnalla.

PICKUPIMAGE

pickupimage.com

Maisema- ja luontovalokuviin keskittynyt kuvapalvelu. Palvelusta löytyy myös jonkinverran luontoaiheisia piirroskuvia ja vektorigrafiikkaa.

WIKIMEDIA COMMONS

Commons.Wikipedia.org

Wikipedian kaltainen kuvapalvelu. Kuvat ovat ilmaisia käyttöön, mutta käytön yhteydessä pitää mainita useimmiten kuvaaja, kuvalähde ja/tai lisenssi, jonka pohjalta kuvaa käyttää. Hakujärjestelmä toimii täysin omalla logiikallaan, joten sen käyttöön kannattaa käyttää hetki aikaa, jotta sen ymmärtää.

Wikimedia ohjeistaa kuvien käyttöoikeuksien mukaiseen käyttöön tarkemmin täällä.

NEW OLD STOCK

nos.twnsnd.co

New Old Stock on kokoelma vanhoja, pääasiassa mustavalkoisia kuvia julkisista arkistoista, joita eivät enää koske mitkään tekijänoikeudet. Kuvat ovat siis vapaasti käytettävissä ilman mitään erityistä käyttöehtoa kaikkiin tarkoituksiin.

RGBSTOCK.COM

RGBstock.com

Rgbstockista voi ladata kuvia käyttöön ilmaiseksi, kunhan rekisteröityy sen käyttäjäksi. Useimmat kuvat ovat käytettävissä ilman mainintaa kuvalähteestä, mutta tämä vaihtelee riippuen kuvaajasta, koska he voivat itse päättää, millä ehdoilla antavat kuvansa käytettäviksi.

Eikä tässä vielä kaikki

Netti on pullollaan kaikenlaisia kuvapankkeja ja ne löytyvät Googlella. Osa niistä on ns. alkuperäisiä, joihin kuvaajat itse lataavat kuviaan, ja osa taas sellaisia, jotka kuratoivat omaa valikoimaansa näistä alkuperäisistä kuvapankeista luoden näin oman uniikin kokoelmansa.

Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua ja poimia sieltä ne, jotka eniten näyttävät juuri sinulta!

Haluatko saada oman kuvapankkisi tai kattavan listauksesi linkitettyä tälle sivulle? Ota yhteyttä, niin jutellaan kaupallisesta yhteistyöstä.