About Eeva


Eeva Lammisen omakuva

The older I get the more I feel the need to help others.

At the same time I understand how little I actually know. All I know for sure is what I have done, experienced and faced.

Based on all of this I want to help others with my skills, thoughts and experiences. With them I have a unique perspective on how things should be done.

The core in everything I do is to help my clients in every way I can.

Expertise

I was a graphic designer  and illustrator already before I ever knew it.

I used to travel with my dad in his work (he was a train engine driver) equipped with pens and paper at the age of 4 and draw, draw and draw.

I also felt excruciating agony when mom’s portrait on the living room wall didn’t look like her. My hands just weren’t doing what I wanted them to do.

Ever since my hand-eye coordination has imrpoved and nowadays I draw almost exclusively with computer. No more limits to my art!

I’ve worked as graphic designer since early 2000’s.

I have two bachelor’s degrees, one in marketing communications and another on visual arts.

You’ll learn most about me and my expertise by taking a look at my portfolio. (link coming soon)


En ole ihan niin kuin kaikki muut

Krooninen mielenterveyssairauteni on tehokkaasti yrittänyt estää minua elämästä hyvää ja merkityksellistä elämää. Iän karttuessa olen kuitenkin sisuuntunut yhä enemmän ja päättänyt, että sairauteni ei määritä minua tai sitä, mihin pystyn tai mitä voin tehdä.

Voin tehdä mitä vaan, kunhan teen sen niin, että oma hyvinvointini ja jaksamiseni on aina etusijalla.

Sairauteni ei näy ulospäin eikä se vaikuta päivittäiseen elämääni juurikaan, kunhan syön lääkkeeni ja nukun riittävästi.

Monet tuumaavatkin kuultuani sairaudestani, että: “Ei sitä susta huomaa, sähän olet ihan normaali”. Niinpä.

Hyvinvointini ja jaksamiseni ylläpitämiseksi olen asettanut työlleni kaksi rajoitusta:
1. Minuun voi ottaa ensikontaktin vain sähköisesti, koska ahdistun vieraiden ihmisten kanssa puhelimessa puhumisesta, ja
2. Teen töitä vain arkipäivisin, en iltaisin enkä viikonloppuisin.

Nämä seikat mahdollistavat sen, että pääni pysyy kasassa ja että työt tapahtuvat ajallaan.

Ensikontaktin jälkeen voidaan myös jutella puhelimessa tai skypessä ja viestintä WhatsAppin kautta onnistuu myös. Minut kuitenkin tavoittaa lähes poikkeuksetta aina parhaiten sähköpostilla.


Nörtti ja ylpeä siitä

Geek

Someone who is interested in a subject (usually intellectual or complex) for its own sake.

Wikipedia

Olen rajattoman kiinnostunut muun muassa eläimistä, jotka ovat älykkäitä. Se, että rotan kaltainen jyrsijä oppii tunnistamaan oman nimensä tai muodostamaan läheisen suhteen omistajansa kanssa, tai se, että jotkut mustekalat ymmärtävät akvaariossa ollessaan olevansa vankina rajatussa tilassa ja siksi aktiivisesti etsivät sieltä poispääsyä (kiipeämällä pois tankista), ovat vain pieniä esimerkkejä, jotka osoittavat, että ihminen ei ole ihan niin erityinen organismi kuin luulee olevansa.

Tällaisista havainnoista saa yllättävästi perspektiiviä. Siksi tiedonjanoni on kyltymätön luonnon, tieteen ja psykologian osalta.

Havainnot, arjen tilanteet, tietoinen oleminen ja tekeminen, kaiken mahdollisen lukeminen ja filosofiset pohdinnat ovat kiinteä osa minua ja arkeani. Haluan jakaa niiden kautta tulevia ajatuksiani ja kokemuksiani muille ja toivottavasti auttaa niiden kautta muita joko yritystoiminnassaan tai omassa elämässään.


Käsityöläinen

Minua kai voisi kutsua renessanssi-ihmiseksi. Siis sellaiseksi, joka tekee mitä vaan mihin hän mielensä laittaa.

Teen mitä tahansa käsilläni ja olenkin intohimoinen käsitöiden tekijä. Kun yhden työn saa valmiiksi, niin toinen on jo valmiina odottamassa aloitusta.

Koulunkäyntini olisi myös ollut paljon helpompaa, jos olisin silloin tiennyt, että pystyn sisäistämään tietoa kuuntelemalla lähes vaivattomasti käsitöitä tehdessäni.

Neulon, kudon, virkkaan, teen ristipistotöitä, ompelen, sisustan, askartelen, punon, tuunaan, nikkaroin, vasaroin, sahailen, liimaan ja maalaan. Teen myös metallilankakoruja. Lisäksi piirrän ja teen digitaalista taidetta tietokoneella.

Ja jos jotain en vielä osaa, niin opettelen.

Aivorakenteeni on erittäin joustava muutenkin: opin käyttämään sovelluksia ja tekemään melkein mitä tahansa muutaman tunnin treenauksella. Omaksun uusia asioita, ideoita ja kokonaisuuksia itseänikin hämmästyttävällä tahdilla, jos vaan se yhtään minua kiinnostaa.

Joskus olenkin kutsunut itseäni sieneksi – imen tietoa sisääni paljon enemmän kuin mitä ulospäin näyttäisi mahdolliseksi.

Kiitän tästä joustavuudesta sellon soittoa nuoruudessani 13 vuoden ajan.

Kahden käden motoriikan erillisen, mutta yhtäaikaisen käytön harjoittaminen on tehnyt minusta lähes täysin kaksikätisen: pystyn kirjoittamaan molemmilla käsillä, ja yllätän itsenikin aina välillä käyttämällä laitteita sujuvasti vasurilla, vaikka oikeakätinen olenkin.


Hiddlestoner

Hiddlestoner

A person in a community that admires Tom Hiddleston.

Hiddlestoners are not part of a cult that worships Tom (like many people think), they are a community that admires him for the many great things he’s done; he’s a man who’s inspired many friendships across the globe.

Urban Dictionary

Fanitan Tom Hiddlestonia. Ihan täysillä. Häpeilemättä. Rakasta teatteria ja elokuvia ja Tom on aivan käsittämättömän lahjakas ja monipuolinen näyttelijä, jonka erityisalaa on Shakespeare. Shakespearen Macbeth taas sai minut aikanaan innostumaan teatterista ihan tosissaan.

Fanittaminen on pelottava asia tunnustaa julkisesti erityisesti keski-ikäiselle naiselle. Keski-ikäisille miehillehän on ihan ok matkustaa pitkiäkin matkoja oman joukkueen peliin.

Mutta kun keski-ikäinen nainen tekee saman näyttelijän vuoksi, niin jotkut katsovat kieroon. Siis ne, jotka eivät ymmärrä, mistä fanituksessa on kyse.

Minuahan se ei toki haittaa. Jokaisella on joku harrastus ja tämä sattuu olemaan minun.

Olen matkustanut Lontooseen nähdäkseni elokuvan leffafestareilla melkein maailman ensi-illassa ja saanut kaupanpäälle olla ihan oikeasti hetken samassa fyysisessä tilassa fanituksen kohteen kanssa (joka ei ole kansainvälisen elokuvatähden kyseessä ollessa ihan itsestäänselvää), ja olen valvonut öitä seuratakseni fanitapahtumia ja elokuvien ensi-iltoja toisella puolen maapalloa.

Molemmat olen kuitenkin tehnyt myös jakaakseni tietoa eteenpäin muille faneille.

Vuodesta 2015 lähtien olen ylläpitänyt nettisivuja ja somekanavia, jotka keskittyvät Tomin töihin ja jakavat niistä tietoa muille faneille. TomHiddlestonNews.com on kävijämääriltään vaatimattomasti yksi maailman isoimpia sosiaalisen median ulkopuolella olevia fanisivuja (n. 8000 kävijää per kk) ja seuraajia sivuston eri somekanavissa on lähes 10000.


What else...

Husband, 4 chinese crested dogs and a large house that has been in hubby’s family for 4 generations.

Yeah, that’s a handful 🙂