Eevasta

Olen graafinen suunnittelija ja olen erikoistunut pienten ja suurten painotuoteprojektien toteutukseen sekä WordPress-kotisivujen suunnitteluun ja tekoon.

Teen toteutukset aina siten, että lopputulos seuraa tilaajan omia toiveita ja näkökulmia parhaalla mahdollisella tavalla unohtamatta tuotteen käyttäjää.

KÄYTTÖKOKEMUS EDELLÄ

Uskon vakaasti siihen, että käyttökokemuksen ollessa huono toteutuksen hyvällä ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä.

Jos kirjan ulkoasu on sekava ja fontti liian pientä, niin lukija jättää kirjan kesken.

Jos kotisivujen käyttö on hankalaa asiakkaalle, hän poistuu sivulta sen kummemmin asiaa miettimättä.

Teen siksi kaikki ratkaisut ennen kaikkea loppukäyttäjää ajatellen helpoiksi ja intuitiivisiksi, jolloin käytöstä jää positiivinen mielikuva. Optimaalisesti lukukokemukseen tai kotisivun käyttöön ei edes erikseen kiinnitetä huomiota.

YHDESSÄ ASIAKKAAN KANSSA

Joskus asiakkaallani saattaa olla oma vakaa näkemys siitä, miten joku ratkaisu pitäisi tehdä. Silloin istutaan alas ja mietitään yhdessä, mikä on olennaisinta ennen kaikkea toteutuksen käyttökokemuksen kannalta. Joskus se vaatii enemmän ratakiskoa kuin rautalankaa, mutta useimmiten on löydetty kompromissi, johon kaikki osapuolet ovat olleet tyytyväisiä.

Lopulta kuitenkin asiakkaani on aina oman osaamisensa ammattilainen. Siten vain hän osaa sanoa, miten hän haluaa lähestyä jotain aspektia toiminnassaan. Minun tehtäväni on kuunnella asiakkaan toiveita ja toteuttaa ne niin, että lopputulos on toimiva.

Kuva: Jani Virolainen jvirolainenpix.fi

ASIAKASKUNTANI

Olen työskennellyt eniten käsityöläisten, luovan alan ammattilaisten, hyvinvointi- ja matkailualan yrittäjien ja muiden pienyrittäjien sekä yleishyödyllisten yhdistysten kanssa.

Kasvavassa määrin teen myös erityisesti painotuoteprojekteja yksityishenkilöille.

Asiakkaani eivät tuo minulle maita ja mammonaa, mutta en sitä haekaan. Minulle ensisijainen tarkoitus työssäni on auttaa muita osaamisellani.

Työskentelen mielelläni pienempien toimijoiden kanssa, koska se mahdollistaa sen, että voin tehdä enemmän sellaisia toteutuksia, joilla on muutakin merkitystä kuin vain pelkkä rahanteko ♥

Se ei tarkoita, ettenkö voisi toimia isompienkin toimijoiden kanssa. En vain aktiivisesti pyri hankkimaan heitä asiakkaakseni, koska pidän enemmän työskentelystä kaltaisteni toimijoiden kanssa.

Aloitin graafisen suunnittelijan urani 2000-luvun alussa kansainvälisessä teollisuuskonsernissa, jolloin työnkuvani koostui erilaisten painotuotteiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Viime vuosina tällaisten isompien asiakkaiden kanssa tehdyt projektit ovat olleet pääasiassa räätälöityjen nettisivuratkaisujen rakentamista.

TYÖKOKEMUS

Graafinen suunnittelija, web-suunnittelija, yrittäjä
Punaisen Katon Alta, 09/2007 →

Graafinen suunnittelija, markkinointiassistentti
Glaston Corporation, 2001—2007

KOULUTUS

Medianomi (AMK)
Pirkanmaan ammattikorkeakoulu, 2006

Tradenomi
Pirkanmaan ammattikorkeakoulu, 2003

MUU KOULUTUS

Tuotekehittäjän EAT
TAKK, 2016

JÄSENYYDET

Olen Koodia Suomesta ry:n jäsen.

ALAN HARRASTUNEISUUS

Osallistun vapaaehtoisena Microsoft Officen ilmaisen kilpailijan Apache Open Office -toimisto-ohjelmiston kehittämiseen.

Toimitan myös suomenkielisiä käännöksiä useille WordPressin lisäosien kehittäjille.

VAPAA-AIKA

Työn ulkopuolella elämääni rikastuttavat aviomies ja kiinanharjakoirani.

Olen intohimoinen englanninkielisten äänikirjojen suurkuluttaja ja minulla on aina useampi kuin yksi kirja luettavana.  Olen myös itse kirjailija ja kirjoitan parhaillaan toista romaaniani.

Harratuksiini kuuluvat myös kaikenlaiset käsityöt ja scifi-elokuvat ja -sarjat.

TÄRKEÄÄ HUOMIOTAVAA

Minulla on krooninen mielenterveyssairaus. Voin tehdä mitä vaan, kunhan teen sen niin, että oma hyvinvointini ja jaksamiseni on aina etusijalla.

Sairauteni ei näy ulospäin eikä se vaikuta päivittäiseen elämääni juurikaan. Monet tuumaavatkin kuultuani sairaudestani: “Ei sitä susta huomaa, sähän olet ihan normaali”. Niinpä.

Hyvinvointini ja jaksamiseni ylläpitämiseksi olen asettanut työlleni kaksi rajoitusta:

  1. Kommunikoin aina asiakassuhteen alussa pääsääntöisesti vain sähköisesti, koska ahdistun vieraiden ihmisten kanssa puhelimessa puhumisesta. Tämä lähinnä siksi, että ahdistuksen aiheuttama stressi heikentää lyhytaikaisen muistini toimintaa enkä välttämättä muista puhelusta kuin vain osan.
    En myöskään yleensä soita takaisinpäin, jos minua vain pyytää soittamaan ensimmäisessä yhteydenotossa eikä selvitä yhteydenoton syytä tarkemmin. Ajoittain saatan kuitenkin poiketa tästä käytännöstä, jos vointini sen sallii.
  2. Teen töitä vain arkipäivisin, en iltaisin enkä viikonloppuisin poislukien voimassa olevien sopimusten puitteissa akuuttia toimintaa vaativat työt.

Nämä seikat mahdollistavat sen, että pääni pysyy kasassa ja että työt tapahtuvat ajallaan.