LAATIKKOKAUPPA

Laatikkokaupassa myydään avainlippumerkillä varustettuja, suomalaisesta puusta käsin Tuusulassa valmistettuja täyspuulaatikoita, -penkkejä ja -jakkaroita.

Näitä ei saa muuten mistään muualta – tai no, paitsi Tapanila.storesta, joka on Laatikkokaupan kivijalka.

Suunnittelu

Laatikkokaupan kauppias Kirsi Pitkänen lähestyi minua 2015 toiveenaan perustaa verkkokauppa hänen tekemiensä täyspuulaatikoiden myyntikanavaksi.

Toiveissa oli kauppa, joka olisi moderni niin ulkoasultaan kuin tekniseltä toteutukseltaankin viemättä kuitenkaan huomiota itse tuotteilta.

Toteutuksen pohjaksi valittiin Wordpress ja Woocommerce-verkkokauppasovellus, jotta kauppa olisi itsenäisesti ylläpidettävissä ja muokattavissa myös tulevaisuudessa.

Asiakkaan vaatimukset verkkokaupalle

  • Moderni skandinaavinen, tuotteiden näköinen ilme
  • Selkeä rakenne, josta löytää helposti etsimänsä
  • Vaivaton ostotapahtuma
  • Helppo päivitettävyys
  • Responsiivisuus
  • Kävijätietojen seuranta
  • Sosiaalisen median kanavien liittäminen sivustolle

Ulkoasun pääkohdat

Skandinaavisen tyylin mukaisesti pelkistetty ilmava ja selkeä tyyli pidettiin verkkokaupan ulkoasun suunnittelun lähtökohtana.

Käyttöliittymän värimaailma rajattiin kahteen väriin: mustaan ja valkoiseen. Näin ei viedä huomiota värikkäiltä tuotekuvilta eikä aiheuteta sekavuuden tunnetta turhilla tehosteväreillä.

Sivustolla on käytetty ainoastaan yhtä fonttia ja sen eri leikkauksia ja fonttipainoja.

Muli valittiin sivuston fontiksi, koska se oli lähimpänä asiakkaan itsensä luomaa visuaalista ilmettä ja siinä käytettyä fonttia.

Valmis verkkokauppa

Laatikkokaupasta on jo julkaistu kaksi versiota (verkkokauppa avattu vuonna 2015, uudistettu versio julkaistiin 2017). Uudistuksen yhteydessä teema vaihdettiin toiseen, jolloin saatiin käyttöön monipuolisempia toimintoja ja ulkoasun säätömahdollisuuksia.

Verkkokauppa on Laatikkokaupan toiminnan merkittävä osa, vaikka kauppa onkin laajentanut toimintaansa kivijalkakauppaan Tapanila Storeen.

Kaupan kehittämistä jatketaan myös edelleen. Vuoden 2020 alussa sivusto siirrettiin uudelle, nopeammalle palvelimelle ja kokonaan uusi versio sivustosta sekä täysin uusi yritysverkkokauppa ovat tulossa myöhemmin tänä vuonna.

Käy katsomassa Laatikkokauppaa toiminnassa