WORDPRESS-PALVELUT

PIKALINKIT:

WordPress on hyvästä syystä yksi maailman käytetyimpiä sisällönhallintajärjestelmiä.

Se on:

– helppokäyttöinen,
– monipuolinen,
– helposti laajennettavissa, ja
– ilmainen.

Sillä pyöritetään noin 35%:a kaikista maailman nettisivuista. Siten ei ole yllättävää, että monet pienyrittäjät ovat mieltyneet sen käyttämiseen nettisivustojensa pohjana. Sen avulla sivustoa voi ylläpitää itsenäisesti ja niin halutessaan sen voi myös tehdä kokonaan itse – jos vaan mielenkiintoa riittää.

MITÄ EROA ON WordPress.com:lla JA WordPress.org:lla

WordPressistä on olemassa kaksi versiota, .com ja .org, jotka helposti sekottuvat.

Ensimmäinen on WordPress.com-blogipalvelu, johon voi luoda oman sivuston rajatuilla ominaisuuksilla ilmaiseksi. Sitä voi laajentaa rajatuin ominaisuuksin myös maksullisesti.

Jälkimmäinen on WordPress.org, joka on ilmainen ylläpitojärjestelmä ja se pitää asentaa erilliseen webhotelliin, jotta sitä voi käyttää.

Käytän näistä siis jälkimmäistä, joka mahdollistaa sivuston rakentamisen ilman rajoituksia sitä varten vuokrattuun webhotelliin. Sivustoa voidaan laajentaa lähes rajattomasti eri ominaisuuksilla käyttäen lisäosia.

Verkkokaupan rakentaminen onnistuu WordPress.org-versiota käyttävälle sivustolle Woocommerce-lisäosan avulla.

WordPress.org on avoimen lähdekoodin tuote, joka tarkoittaa, että sen käyttämisestä, eteenpäin kehittämisestä ja päivittämisestä ei tarvitse maksaa mitään lisenssimaksuja. Tuhannet vapaaehtoiset, minä mukaanlukien, osallistuvat järjestelmän kehittämiseen maailmanlaajuisesti koko ajan, ja järjestelmä päivittyy tasaisin väliajoin uuteen ja pysyy siten tietoturvaltaan ajan tasalla.

WORDPRESS ON ERIKOISOSAAMISTANI

Olen käyttänyt WordPressiä tekemieni sivustojen pohjana jo vuodesta 2011. Vuonna 2014 otin palveluvalikoimaani mukaan verkkokauppojen rakentamisen Woocommerce-lisäosalla. Rakennan nykyisin vuosittain noin 10-15 WordPress-pohjaista sivustoa ja verkkokauppaa.

Alusta asti minulla on ollut punaisena lankana sivustojen tekemisessä ajatus siitä, että asiakkaani pitää pystyä ylläpitämään sivustoaan itsenäisesti niin halutessaan. Sivustolla ei saa olla liian monimutkaisia ratkaisuja eivätkä mitkään sisältöpäivitykset saa vaatia enempää kuin normaalia tietokoneen käyttökokemusta.

Lisäksi ajatuksenani on aina tehdä ratkaisu, joka sopii ennen kaikkea asiakkaan tarpeisiin ja budjettiin. En keksi pyörää joka kerta uudelleen, vaan käytän hyväkseni valmiita lisäosia ja teemapohjia. Näin pystyn arvioimaan rakennusprojektin keston ja kustannuksen jo melkolailla etukäteen. Teenkin mielelläni sivustot ja verkkokaupat urakkatöinä.

KEHITYSTYÖ JA RÄÄTÄLÖIDYT TOTEUTUKSETKIN ONNISTUU

Jos haluat toteuttaa nettisivut jollain toisella alustalla tai käyttää valmisverkkokauppaa, niin voin auttaa myös niiden teossa. Tarvittaessa pystyn tekemään myös enemmän räätälöityjä toteutuksia, joissa on paljon erilaisia toiminnallisuuksia tai muita vaatimuksia. Tällöin kyseessä on enemmänkin kehitystyö kuin vain pelkkä sivuston pystyynlaitto.

Jos tällainen ratkaisu kiinnostaa sinua, tai sinulla on esimerkiksi valmis ulkoasu, joka tarvitsee muuttaa toimivaksi nettisivuksi, niin lue täältä tarkemmin kehitystyönä tehtävien toteutusten teosta.

Suurin osa asiakkaistani on kuitenkin pienyrittäjiä, joilla on rajallinen budjetti ja tarve ihan vaan perussivustolle. Ja se on ihan ok, teen mielelläni töitä kaltaisteni pienyrittäjien kanssa.

MUUTAMIA TEKEMIÄNI TOTEUTUKSIA