Eevasta


TL;DR eli lyhyesti: Lähtökohtana kaikessa tekemisessäni on olla asiakkaani apuna ja tukena ja auttaa häntä omalla ammattitaidollani ja kokemuksellani toteuttamaan oma unelmansa tai näkemyksensä niin hyvin kuin vain mahdollista.

Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän koen sisäistä tarvetta auttaa muita osaamisellani.

Iän karttuessa ymmärrän myös yhä viiltävämmin sen, kuinka vähän oikeasti tiedän. Tiedän varmasti ainoastaan sen, mitä itse olen kokenut, kohdannut ja tehnyt. Yritän kuitenkin aina pitää mielen avoimena ja jos en jotain ole aiemmin kohdannut, niin tutustun siihen ja nopean oppimiskykyni ansiosta saan uuden asian perusteet haltuun helposti.

Minulla on koulutuksen ja vuosien työkokemuksen tuomaa ammattitaitoa ja näkemystä siitä, miten – ja mitä – asioita kannattaa tehdä. Lähtökohtana kaikessa tekemisessäni onkin olla asiakkaani apuna ja tukena ja auttaa häntä omalla ammattitaidollani ja kokemuksellani toteuttamaan oma unelmansa tai näkemyksensä niin hyvin kuin vain mahdollista.

Osaaminen

Olen ollut kiinnostunut graafisesta suunnittelusta ihan aina, lapsesta asti, jo ennen kuin edes tiedostin sitä.

Kuljin lapsena veturinkuljettaja-isäni mukana hänen työmatkoillaan kynillä ja paperilla varustettuna ja piirsin, piirsin ja piirsin. Tunsin myös luomisen tuskaa siitä, kuinka kädenjälki ei seinään piirretyssä äidin muotokuvassa ollut lainkaan sen näköinen, miltä halusin sen näyttävän.

Sittemmin käden ja silmän yhteistyö on parantunut huomattavasti. Nykyisin piirrän vähän, mutta silloinkin tietokoneella, jolloin taiteelle on tilaa rajattomasti.

Olen työskennellyt graafisena suunnittelijana koko 2000-luvun ajan. Minulla on kaupallisen markkinointiviestinnän tradenomin ja graafisen suunnittelun medianomi (AMK) -tutkinnot. Olen lisäksi suorittanut tuotekehittäjän EAT:n opinnot.

Ensimmäiset nettisivuni koodasin käsin vuonna 1997 ja nettisivujen kanssa olen työskennellyt vuodesta 2002. Wordpress-sivuja ja -verkkokauppoja olen tehnyt yrittäjänä kokopäiväisesti vuodesta 2013 lähtien.

Opit eniten osaamisestani ja ammattitaidostani tutustumalla työnäytteisiini.

En ole ihan niin kuin kaikki muut

Minulla on krooninen mielenterveyssairaus. Se on koko aikuisikäni ajan yrittänyt estää minua elämästä hyvää ja merkityksellistä elämää. Iän karttuessa olen kuitenkin sisuuntunut yhä enemmän ja päättänyt, että sairauteni ei määritä minua tai sitä, mihin pystyn tai mitä voin tehdä.

Voin tehdä mitä vaan, kunhan teen sen niin, että oma hyvinvointini ja jaksamiseni on aina etusijalla. Yrittäjyys on siten ainoa tapa, jolla olen voinut työllistyä mielekkäästi.

Sairauteni ei näy ulospäin eikä se vaikuta päivittäiseen elämääni juurikaan, kunhan syön lääkkeeni ja nukun riittävästi.

Monet tuumaavatkin kuultuani sairaudestani, että: “Ei sitä susta huomaa, sähän olet ihan normaali”. Niinpä.

Hyvinvointini ja jaksamiseni ylläpitämiseksi olen asettanut työlleni kaksi rajoitusta:
1. Minuun voi ottaa ensikontaktin vain sähköisesti, koska ahdistun vieraiden ihmisten kanssa puhelimessa puhumisesta, ja
2. Teen töitä vain arkipäivisin, en iltaisin enkä viikonloppuisin.

Nämä seikat mahdollistavat sen, että pääni pysyy kasassa ja että työt tapahtuvat ajallaan.

Ensikontaktin jälkeen voidaan myös jutella puhelimessa tai skypessä ja viestintä WhatsAppin kautta onnistuu myös. Minut kuitenkin tavoittaa aina lähes poikkeuksetta parhaiten sähköpostilla.

Nörtti ja ylpeä siitä

Geek

Someone who is interested in a subject (usually intellectual or complex) for its own sake.

Wikipedia

Olen rajattoman kiinnostunut IHAN KAIKESTA. Tai no – useimmista naisista poiketen – en meikeistä 😀

Jatkuvan mielenkiintoni aiheita ovat muun muassa älykkäät eläimet. Se, että rotan kaltainen jyrsijä oppii tunnistamaan oman nimensä tai muodostamaan läheisen suhteen omistajansa kanssa, tai se, että jotkut mustekalat ymmärtävät akvaariossa ollessaan olevansa vankina rajatussa tilassa ja siksi aktiivisesti etsivät sieltä poispääsyä (kiipeämällä pois tankista), ovat vain pieniä esimerkkejä, jotka osoittavat, että ihminen ei ole ihan niin erityinen organismi kuin luulee olevansa.

Pitämällä mielen ihan oikeasti avoinna havainnoista saa yllättävästi perspektiiviä. Siksi tiedonjanoni on kyltymätön luonnon, tieteen ja psykologian osalta.

Havainnot, arjen tilanteet, tietoinen oleminen ja tekeminen, jatkuva halu oppia uutta ja filosofiset pohdinnat ovat kiinteä osa minua ja arkeani.

Kun en ole uppoutuneena filosofiseen debattiin, niin katson ja luen scifiä, hoidan miehen kanssa omakotitaloamme jo neljännessä sukupolvessa ja vietän aikaa sohvalla kolmen koiran kanssa. Puhun lisäksi sujuvasti sarkasmia ja rakastan puujalkavitsejä.

KÄSItyöläinen

Minua voisi kai kutsua renessanssi-ihmiseksi. Siis sellaiseksi, joka tekee mitä vaan mihin hän mielensä laittaa.

Teen mitä tahansa käsilläni ja olenkin intohimoinen käsitöiden tekijä. Kun yhden työn saa valmiiksi, niin toinen on jo valmiina odottamassa aloitusta.

Koulunkäyntini olisi myös ollut paljon helpompaa, jos olisin silloin tiennyt, että pystyn sisäistämään tietoa kuuntelemalla lähes vaivattomasti käsitöitä tehdessäni.

Neulon, kudon, virkkaan, teen ristipistotöitä, ompelen, sisustan, askartelen, punon, tuunaan, nikkaroin, vasaroin, sahailen, liimaan ja maalaan. Teen myös metallilankakoruja ja kirjansidontaa. Lisäksi piirrän ja teen digitaalista taidetta tietokoneella.

Ja jos jotain en vielä osaa, niin opettelen.

Aivorakenteeni on erittäin joustava muutenkin: opin käyttämään sovelluksia ja tekemään melkein mitä tahansa muutaman tunnin treenauksella. Omaksun uusia asioita, ideoita ja kokonaisuuksia itseänikin hämmästyttävällä tahdilla, jos vaan se yhtään minua kiinnostaa.

Joskus olenkin kutsunut itseäni sieneksi – imen tietoa sisääni paljon enemmän kuin mitä ulospäin näyttäisi mahdolliseksi.

Kiitän tästä joustavuudesta sellon soittoa nuoruudessani 13 vuoden ajan.

Kahden käden motoriikan erillisen, mutta yhtäaikaisen käytön harjoittaminen on tehnyt minusta lähes täysin kaksikätisen: pystyn kirjoittamaan molemmilla käsillä, ja yllätän itsenikin aina välillä käyttämällä laitteita sujuvasti vasurilla, vaikka oikeakätinen olenkin.

Että onhan tässä, kaikkea.