LOGON VEKTOROINTI

Jos sinulla on logo, joka on tehty alunperin esimerkiksi suoraan photoshopissa jpg-tiedostoksi, niin logo on silloin lukittu siihen tiettyyn kokoon ja tarkkuuteen, jossa se on tehty.

Tämä on ominaista bittikarttakuville, joiden koko on aina rajattu tiettyyn tarkkuuteen ja pikselikokoon. Bittikarttatiedostomuotoja ovat mm. jpg, tiff, bmp ja png.

Jos logoa ei ole bittikarttana alunpitäen tehty riittävän tarkaksi, niin se tarkoittaa, että logoa ei voi käyttää esimerkiksi painetuissa materiaaleissa tai se näyttää huonolta netissä ilman taustaa.

Nämä ovat yleisimmät syyt logon vektorointiin.

MIHIN VEKTOROITUA LOGOA TARVITAAN

Vektoroitua logoa tarvitaan useimmiten painotuotteita teetettäessä.

Se on kuitenkin hyödyllinen yha useammin myös nettikäytössä. SVG-tiedostomuodossa nettisivulla oleva logo on aina terävä siitä huolimatta, millä laitteella sivua tarkastellaan.

MITÄ VEKTOROINTI ON

Vektorointi on bittikarttakuvan muuttamista vektorigrafiikaksi.

Tällöin tietokone muodostaa vektorigrafiikan tietokoneen näytölle laskennallisesti. Vektoroidusta logosta voidaan tehdä rajattomasti minkä kokoisia versioita vaan menettämättä tarkkuutta, koska vektoroitua logoa ei rajoita pikselikoko.

MITEN VEKTOROINTI TEHDÄÄN

Käytännössä vektorointi tapahtuu siten, että logo piirretään olemassa olevan logon pohjalta uudestaan vektorigrafiikkaohjelmassa. Logo voidaan myös ns. siivota, eli se voidaan skannata vektorigrafiikaksi vektorigrafiikkaohjelmistossa ja sitten vain siistitään se vastaamaan alkuperäistä.

Tehtiin vektorointi kummalla tavalla vaan, niin olennaista on, että alkuperäisestä tiedostosta erikseen tehdään vektoriversio. Suoraan vain toiseen tiedostomuotoon vaihtamalla se ei onnistu.

Vektorigrafiikkaohjelmistoja ovat mm. Adobe Illustrator, Affinity Designer ja Inkscape.

VEKTOROINNIN HINTA JA SISÄLTÖ

Logon vektorointi minun tekemänäni maksaa 90€ + alv24%.

Hintaan kuuluu valmis vektoroitu logo painokelpoisena eps- ja pdf-tiedostona sekä muutaman nettikäyttöön optimoidun version (jpg, läpinäkyvä png, svg). Jos tarvitset logosta useamman tiedostomuodon kuin vain edellämainitut, niin mainitse se tilauksen yhteydessä. Tallennan tiedoston mielelläni muihin tiedostomuotoihin samaan hintaan, mutten tee sitä, ellei sitä erikseen pyydetä.

Vektoroidun logon saa lähtökohtaisesti 1-3 päivän sisällä riippuen työtilanteestani. Koska se kuitenkin vaihtelee päivittäin, niin mainitse kuitenkin aina tilauksen yhteydessä, milloin tarvitset valmiin logon. Näin osaan sanoa suoraan, onnistuuko työ heti, vaikka useimmiten kyllä onnistuu.

Saat valmiin logon kanssa laskun työstä.

VEKTOROINNIN TILAUS

Voit tilata vektoroinnin lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Liitä viestiin niin hyvälaatuinen versio vektoroitavasta logosta kuin vain sinulla on. Huomaathan laittaa myös jo spostin otsikkokenttään maininnan vektoroinnista, kiitos!

Ilmoita sähköpostissa samalla logossa käytettyjen värien RGB-, CMYK- tai Pantone -koodit ja logossa käytetyt fontit, jos ne ovat tiedossasi.

Ilman värikoodeja en voi taata, että vektoroidun tiedoston värit ovat 100% samat kuin alkuperäisessä kuvatiedostossa olevat värit. Ne kun pystyy määrittämään digitaalisesta tiedostosta ainoastaan Pantonen värikartan ja sen kanssa kalibroidun näytön avulla.

Jos värien pieni muutos ei kuitenkaan haittaa sinua, niin silloin ei ole ongelmaa. Pyrin aina siihen, että vektoroidun tiedoston värit ovat niin lähellä alkuperäisessä tiedostossa olleita kuin vain on mahdollista.

Logon fonttien tietäminen jo etukäteen nopeuttaa vektorointia, koska silloin minun ei tarvitse niitä erikseen etsiä tai piirtää niitä uudelleen. Nämä kumpikin lisäävät työn määrää ja siten hidastavat vektoroinnin valmistumista.

KYSYTTÄVÄÄ

Jos haluat lisätietoja vektoroinnista, niin lähetä spostia edellä mainittuun osoitteeseen tai viesti yhteydenottolomakkeeltani.