Hakkeroitujen WordPress-kotisivujen palautus toimintaan

Jos sivustosi on hakkeroitu, niin ihan ensimmäisenä: ota rauhallisesti ja hengitä syvään. Sivustosi on pelastettavissa!

Hakkeroitujen sivustojen palautus toimintaan on yleistynyt yhdessä WP:n käytön yleistyessä.

Sivuston palautus toimintaan onnistuu joko olemassa olevasta varmuuskopiosta tai puhdistamalla olemassa oleva järjestelmä. Joskus tarvitaan myös järeämpiä keinoja, kuten webhotellin vaihtoa, mikäli hakkerointi on tapahtunut webhotellin palvelinten kautta.

Jokainen palautustyö on yksilöllinen ja riippuu monesta asiasta, jotka on selvitettävä ennen palautustyön aloittamista.

Palautuksen yhteydessä huolehdin kaikista tekemättömistä tietoturvapäivityksistä ja tarvittaessa vahvennan tietoturvaa, jotta ongelma ei pääsisi toistumaan.

Palautustyön kustannus riippuu aina siitä, miten sivusto on hakkeroitu ja mitä sen toimintaan palauttaminen vaatii. Palautustyö tehdään aina tuntiveloituksella.

Yleensä työhön nenee noin 4-8 tuntia ja teen sen aina kiiretyönä. Tällöin sivusto saadaan takaisin toimintaan mahdollisimman lyhyellä katkosajalla ja menettämättä mahdollista hakukonenäkyvyyttä.

Mikäli sivustosi on hakkeroitu, niin ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen [email protected], yhteydenottolomakkeella tai selaimen alaoikealla kelluvien kanavien kautta ja kerro minulle seuraavat pohjatiedot:

  • sivuston osoite, joka on hakkeroitu
  • milloin huomasit hakkeroinnin tapahtuneen
  • onko sivustosta olemassa varmuuskopioita
  • missä webhotellissa sivusto sijaitsee
  • webhotellin palveluntarjoalta saamasi tieto siitä, mitä on hakkeroitu – jos tämä tieto on saatavilla

Pystyn näiden tietojen pohjalta arvioimaan, miten palautus täytyy tehdä ja miten paljon siihen saattaisi kulua aikaa.

Sivuston palautuksen jälkeen

Jatkossa on ehdottomasti huolehdittava kaikista sivuston tietoturvapäivityksistä aina, kun niitä on saatavilla. Jos oma tai työntekijöittesi osaaminen tai aika ei tähän riitä, niin kannattaa harkita niiden tekemisen ulkoistamista.

Minulla on ylläpitopalvelu, jonka puitteissa huolehdin asiakkaan sivuston tietoturvasta ja teknisistä toiminnoista sovitusti.

nettisivut-hakkeroitiin