WORDPRESS-NETTISIVUT JA WOOCOMMERCE-VERKKOKAUPAT​

WordPress on hyvästä syystä yksi maailman käytetyimpiä nettisivualustoja. Sillä pyöritetään noin 35%:a kaikista maailman nettisivuista. WordPressiä käyttävät mm. Sony, Disney, The New York Times ja kotimaisista mm. Helsingin Sanomat.

WordPress on helppokäyttöinen sisällönhallintajärjestelmä, jonka avulla käyttäjä voi lisätä ja muokata sivustonsa sisältöä ilman teknistä osaamista. Se on monipuolinen ja käytettävissä kaikkeen bloggauksesta yrityksen nettisivuihin, verkkokauppaan, verkkokurssien myyntiin ja esimerkiksi isommankin yhteisön sisäisten sivustojen alustana.

Ennen kaikkea se kuitenkin on ilmainen siltä osin, että itse WP-järjestelmän käyttöön ei tarvitse investoida. Sen kustannukset koostuvat yleensä ennemmin webhotellin ja domainin kustannuksista kuin itse järjestelmästä.

Kaikki tämä huomioiden ei ole lainkaan yllättävää, että monet pienyrittäjätkin ovat mieltyneet sen käyttämiseen nettisivustojensa pohjana.

Sen avulla sivustoa voi ylläpitää itsenäisesti ja niin halutessaan sen voi myös tehdä kokonaan itse – jos vaan mielenkiintoa riittää.

WORDPRESS TEEMOILLA HALUAMASI NÄKÖISEKSI

WordPress on helposti muokattavissa yrityksesi näköiseksi.

WordPressille on saatavissa satojatuhansia erilaisia teemoja, niin ilmaisia kuin maksullisiakin. Teemalla saat sivustollesi valmiin ulkoasupohjan. Muokkamalla tätä pohjaa itse WP:n ulkoasun muokkausnäkymässä, jonka käyttöön et tarvitse teknistä osaamista, saat sivustosta haluamasi näköisen. Voit määrittää sen avulla itse mm. käytettävät värit ja fontit sekä paljon muuta.

TOIMINNOT JUURI SELLAISEKSI KUIN HALUAT

WordPress on helposti laajennettavissa lisäosilla, joita on saatavilla lähes rajattomasti tarpeeseen kuin tarpeeseen – ja niitä voidaan myös teetättää aina tarpeen mukaan lisää. Kuitenkin useimpiin tarpeisiin löytyy aina jo olemassa oleva ja hyväksi testattu lisäosa.

Sivustollesi voidaan lisäosien avulla lisätä esimerkiksi yhteydenottolomakkeita, verkkokauppa (Woocommerce), useita kieliversioita (WPML, Polylang), asiakas-chat tai viestirobotti (esim Facebook-messenger) tai vain sivuston ylläpidossa näkyviä toimintoja, kuten esimerkiksi postituslista tai asiakastietokanta.

Lisäosien avulla voidaan myös tehdä hakukoneoptimointia, joka ei tarvitse teknistä osaamista.

WORDPRESS-SIVUSTON TURVALLISUUS

Suosionsa vuoksi WordPress on muita sivustojärjestelmiä useammin hakkerien kohteena.

Monet ovat myös saattaneet kokea järjestelmän hakkeroinnin omassa nahassaan, kun sivuston tietoturvasta ei ole huolehdittu asianmukaisesti.

WordPressistä saadaan turvallinen jo ihan perusasioista huolehtien:

  • pidetään sekä järjestelmän että lisäosien ja teemojen versiot aina viimeisimmässä versiossa,
  • käytetään vain tunnettujen kehittäjien paljon käytettyjä lisäosia ja teemoja
  • huolehditaan käyttäjän omasta tietoturvasta, eli ei käytetä helposti arvattavia käyttäjätunnuksia tai salasanoja – ja vaihdetaan salasanat aina ajoittain.

MITÄ EROA ON WordPress.com- JA WordPress.org-versioilla

WordPressistä on olemassa kaksi versiota, .com ja .org, jotka helposti sekottuvat.

Ensimmäinen on WordPress.com-blogipalvelu, johon voi luoda oman sivuston rajatuilla ominaisuuksilla ilmaiseksi. Sitä voi myös laajentaa nykyisin laajasti myös maksullisesti.

Jälkimmäinen on WordPress.org, joka on ilmainen, vapaan-koodin ylläpitojärjestelmä. Se pitää asentaa erilliseen webhotelliin, jotta sitä voi käyttää.

Käytän näistä jälkimmäistä, joka mahdollistaa sivuston rakentamisen ilman rajoituksia sitä varten vuokrattuun webhotelliin.

Sivustoa voidaan laajentaa lähes rajattomasti eri ominaisuuksilla käyttäen lisäosia.

WordPress.org-versio on avoimen lähdekoodin tuote, joka tarkoittaa, että sen käyttämisestä, eteenpäin kehittämisestä ja päivittämisestä ei tarvitse maksaa mitään lisenssimaksuja. Tuhannet vapaaehtoiset, minä mukaanlukien, osallistuvat järjestelmän kehittämiseen maailmanlaajuisesti koko ajan, ja järjestelmä päivittyy tasaisin väliajoin uuteen ja pysyy siten tietoturvaltaan ajan tasalla.