Ihana Kreeta -opaskirjan taitto

Työ: Ihana Kreeta – Läntinen Hanian Alue -opaskirjan taitto
Sivumäärä: 332
Asiakas: Ihana Kreeta Oy
Vuosi: 2020

Joskus työt putoavat syliin ulkopuolelta ja sitten vaan tehdään. Näin kävi tämän kirjan kanssa.

Ihana Kreeta -opaskirjan ulkoasulle oli jo annettu suuntaviivat valmiiksi, joten minun tehtäväkseni jäi viimeistellä se ja toteuttaa varsinainen taittotyö.

Kirja on painavan (700g) asian lisäksi täynnä informoivia ja kreetalaiseen tunnelmaan virittäviä kuvia, joilla sisältöä rytmitettiin. Niiden avulla samalla kevennettiin visuaalisesti suurta tekstimassaa ja tehtiin siitä mukavampi lukea.

Toinen iso työ taiton lisäksi kirjan kanssa tehtiin usean eri hakemiston muodossa. Sivumäärän pysyminen suunnilleen kohtuullisissa luvuissa (lopullinen 332 sivua) antoi isoimman haasteen niiden muotoilulle.

Mukavinta kirjojen taitossa on ehdottomasti se, että opin niiden kanssa työskennellessä massiivisesti asioista, joista en välttämättä muuten ottaisi itse selvää. Vaikka olenkin työskennellyt Merjan kanssa jo vuosien ajan, niin vasta tämän kirjan ansiosta innostuin Kreetasta ja ennen kaikkea sen kulttuurista. Taittoa tehdessä nauroin monesti vedet silmissä Merjan kertoessa hyväsydämisesti pilke silmäkulmassa tuon ikiaikaisen kulttuurin erikoisista vivahteista – esimerkiksi paikallisista liikennemerkeistä, ja paikallisissa kyläjuhlissa pidettävistä arvonnoista, joissa päävoittona on pässi. Uskon, että kirjan lukijat nauttivat siitä vähintään yhtä paljon kuin minäkin.

Voit tutustua kirjaan tarkemmin ihanakreeta.fi-sivulta.