WP-Hoiva♥


WordPress-sivustojen päivitys- ja ylläpitopalvelu

Nettisivuihin tai verkkokauppaan sijoittaminen ei tuo pitkäaikaista iloa, jos sivujen tietoturvasta ja ylläpidosta ei huolehdita myös sen jälkeen, kun ne on avattu maailmalle.

Miksi sivujen ylläpito ja päivittäminen on tärkeää?

Koska ohjelmistot ovat ihmisten tekemiä, niin kaikilla niillä on heikkoutensa. Mitä enemmän jotain ohjelmistoa käytetään, sen todennäköisemmin sen heikkouksia yritetään hyödyntää epärehellisin keinoin.

Wordpress on helppokäyttöinen, monipuolinen ja helposti laajennettavissa oleva sisällönhalllintaohjelmisto ja nämä ominaisuudet ovat tehneet siitä erittäin suositun. 1/3 kaikista netin sivustoista on Wordpress-järjestelmän päälle rakennettu. Se tarkoittaa, että Wordpressiä käyttää yli 500 miljoonaa sivustoa maailmanlaajuisesti.

Tästä johtuen Wordpress-järjestelmän, lisäosien ja teemojen haavoittuvuuksia yritetään hakkeroida päivittäin ja valitettavasti siinä myös onnistutaan turhan usein. Lähes poikkeuksetta isoin syy hakkeroinnin onnistumiseen on hakkeroidun sivuston päivitysten laimintyönti.

Mikä on paradoksaalista, koska suurin osa kaikista sivustojen tietoturvauhista, hakkerointi mukaanlukien, pystytään torjumaan useimmiten jo pelkästään huolehtimalla siitä, että Wordpress-järjestelmästä, teemoista ja lisäosista on käytössä aina viimeisin toimiva versio. Toisin sanoen: huolehtimalla päivityksistä!

Hyviä syitä ulkoistaa ylläpito

Päivitysten teko ei ole rakettitiedettä, mutta se vaatii jonkin verran teknistä perehtymistä ja huolellisuutta. Huolimattomalla päivitysten teolla voi rikkoa olemassa olevan sivuston ja, jos sivustosta ei ole olemassa varmuuskopioita, pahimmillaan edessä on sivuston kokonaan uudelleen tekeminen alusta asti.

Kuitenkin, jos sinulla ei erityisesti ole mielenkiintoa päivitysten vaatimien teknisten asioiden ja yksityiskohtien opetteluun, niin päivitystyöt ovat työlistalla aina joko viimeisenä tai ei lainkaan.

Tuttu tarina on, että mielenkiinnon ja ajan puute vaikeuttavat päivityksistä huolehtimista, koska joka kerta niitä tehdessään joutuu muistelemaan uudelleen, että mitenkäs se homma tehtiinkään. Näin päivitysten teko siirtyy aina vaan eteenpäin tulevaisuuteen ja nettisivut jäävät päivityksiä odotellessa alttiiksi hakkeroinnille melkeinpä vahingossa.

Miten ylläpito liittyy päivityksiin?

Ylläpito on sateenvarjotermi kaikelle, joka liittyy nettisivujen pitämiseen toiminnassa sen jälkeen, kun sivut on saatu valmiiksi ja ne on julkaistu.

Ylläpidon alle voidaan niputtaa paljon asioita, kuten esimerkiksi

  • WP-järjestelmä-, teema- ja lisäosapäivitysten tekeminen
  • Sivuston tietoturva-aukkojen tukkiminen ja toiminnallisuuksien varmistus pitkällä aikajaksolla
  • Sivuston käytettävyysajan (uptime) seuranta
  • Teksti- ja mediasisältöön tehtävät muokkaukset
  • Kaikki sivuston webhotelliin ja domain-osoitteisiin liittyvät asiat

Päivitystyöt ovat siis aina ylläpitotöitä, mutta ylläpito voi olla muutakin kuin vain päivitystöitä.

WP-Hoiva♥

WP-Hoiva♥ on Wordpress-sivustojen ylläpitopalvelu. Hoivan puitteissa huolehdin kaikista sivujesi ylläpidosta ja tietoturva-asioista sovitusti.

Minun käsissäni sivustosi on hyvässä Hoiva♥ssa

Olen työskennellyt nettisivujen kanssa vuodesta 2002 asti ja vuodesta 2010 eteenpäin kaikki rakentamani sivut (mukaanlukien tämä, jolla parhaillaan olet) ja verkkokaupat ovat olleet Wordpress-pohjaisia. Tunnen WP-järjestelmien vahvuudet, mahdollisuudet ja heikkoudet sen ansiosta, että olen työskentellyt niiden kanssa päivittäin vuosien ajan.

Tutustu alta Hoiva♥paketteihin ja ota yhteyttä valittuasi sinulle sopivan!

WordPress ydin- ja lisäosapäivitykset

(kaikissa paketeissa)

Viikottaiset päivitykset Rauha- ja Arvo-paketeissa.
Päivitykset aina niiden saatavilla ollessa Onni- ja Auvo-paketeissa.

Varmuuskopiointi ja tallennus pilvipalveluun

(kaikissa paketeissa)

Säännöllinen koko sivustosi varmuuskopiointi ja tallennus pilvipalveluun, jolloin sivustosi data on aina tallessa.

Käytettävyysajan seuranta

(kaikissa paketeissa)

Jos sivustosi on poissa toiminnasta syystä tai toisesta, saan siitä tiedon välittömästi ja ilmoitan siitä sinulle heti.

Kuukausiraportit

(kaikissa paketeissa)

Saat jokaisen kuukauden päätteeksi raportin nettisivustosi tietoturvatilanteesta sekä siitä mitä päivityksiä sivustollesi on tehty edellisen kuukauden aikana.

Tekninen tuki ja sisältöpäivitykset

(saatavilla kaikkiin paketteihin)

Sivusisältöjen päivitykset, sivuston tekninen tuki ja käyttöopastus ja muut sivuston toimintaan liittyvät työt. Rauha-paketissa tuntiveloituksella, sisältyy muihin paketteihin.

WP-optimoitu webhotelli

(saatavilla kaikkiin paketteihin)

WordPressille optimoitu webhotelli, 1 domain ja 2 sähköpostilaatikkoa kaikki yhdellä kk-veloituksella.

Tietoturvaseuranta 24/7

(Arvo-, Onni- ja Auvo-paketeissa)

Jos sivustosi on poissa toiminnasta syystä tai toisesta, saan siitä tiedon välittömästi ja ilmoitan siitä sinulle heti.

Verkkokauppatuki

(Onni- ja Auvo-paketeissa)

Verkkokaupat vaativat monipuolisempaa huolenpitoa ja teknistä tukea, jolloin niiden ylläpitokin vie enemmän aikaa.

Optimointi

(Onni- ja Auvo-paketeissa)

Tarkistan ja optimoin sivustosi säännöllisesti, jotta se toimii nopeasti ja varmasti parhaalla mahdollisella suorituskyvyllä.

Ulkoistettu nettisivujen hallinta

(Auvo-paketti)

Täydellinen WP-Hoiva♥paketti sisältäen nettisivut ja verkkokaupan avaimet käteen -ratkaisulla! Suunnittelen ja toteutan nettisivut ja verkkokaupan toiveiden mukaisesti ja huolehdin kaikesta sen vaatimasta ylläpidosta sekä webhotellista ja domainista.


Valitse sinulle

sopivin

Tietoturvapäivitykset

Varmuuskopiointi ja

tallennus pilvipalveluun

Käytettävyysajan seuranta

Kuukausittainen raportti

Tekninen tuki ja

sisältöpäivitykset

Premium-lisäosat

arvo yli 600€/vuosi

Haittakoodin monitorointi ja poisto

Tietoturvaseuranta 24/7

Sivuston palautus toimintaan

hakkeroinnin jälkeen

Verkkokauppatuki

Optimointi

WP-otimoitu webhotelli
1 domain

2 sähköpostilaatikkoa


Rauha

19,90

kk

Viikottain

Viikottain

65€ /h

-

-

-

200 €

-

-

13,90 €/kk

Arvo

49,90

kk

Viikottain

Viikottain

30 min/kk


Tekemiini sivuihin

-

-

9,90 €/kk

Onni

89,90

kk

Aina saatavilla ollessa

Päivittäin

60 min/kk

Tekemiini sivuihin

5,90 €/kk

Auvo

189,90

kk

Aina saatavilla ollessa

3 x päivässä

120 min/kk

Tekemiini sivuihin

Yleiset ehdot

Rauha, Arvo ja Onni-ylläpitopalvelupaketit ovat voimassa toistaiseksi ja ne maksetaan kuukausittain etukäteen. Voit irtisanoa ylläpitopalvelun milloin vaan, jolloin palvelu päättyy maksetun kuukauden lopussa.

Auvo-ylläpitopaketin minimisopimusaika on 12 kuukautta, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Minimisopimusajan sisällä Auvo-ylläpitopaketin irtisanomisaika on 3 kuukautta. Minimisopimusajan umpeuduttua Auvo-ylläpitopaketin voi irtisanoa milloin vaan, jolloin palvelu päättyy maksetun kuukauden lopussa. Auvo-ylläpitopaketin sopimuksen voimassaoloaikana asiakas vastaa ja huolehtii itsenäisesti nettisivuilla ja verkkokaupassa myytävien tuotteiden tilausten käsittelystä, pakkauksesta ja lähetyksestä sekä niistä ja toimitus- ja maksuliikenteestä aiheutuvista lisäkustannuksista. Irtisanomistilanteessa asiakas vastaa uuden webhotellin, SSL-sertifikaatin ja domainin siirto-, rekisteröinti- ja uusintakustannuksista sekä sivustolla käytettyjen lisäosien lisenssien umpeutuessa niiden uusinnoista ja kustannuksista.

Webhotellipalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti itse rakentamilleni sivustoille ja verkkokaupoille. Tarjoamaani webhotelliin voidaan siirtää jo olemassa oleva nettisivu vain silloin, jos uudistan sen ulkoasua tai sisältöä siirron yhteydessä. Näin varmistetaan se, että nettisivut toimivat jouhevasti eivätkä ne aiheuta ylimääräistä resurssien kulutusta palvelimella. Webhotellipalveluun kuuluu 5Gt SSD-levytilaa, 1 kpl Wordpress-asennus, 1 kappale .fi- tai .com-domainin rekisteröinti yhdeksi vuodeksi, SSL-sertifikaatti, 2 sähköpostilaatikkoa suojatulla yhteydellä, roskapostin suodatus ja palvelimen ja spostien varmuuskopionti 3 kertaa päivässä. Palvelin sijaitsee Helsingissä Suomen Hostingpalvelu Oy:n palvelinsalissa. Muut kuin Auvo-pakettiin kuuluvat webhotellipalvelut ovat voimassa toistaiseksi. Niiden irtisanomisaika on ensimmäisen 12 kuukauden sisällä tilauksesta 3 kuukautta, ja 12 kuukauden jälkeen irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Kertaluontoiset päivitys- ja ylläpitotyöt laskutetaan toteutuneen ajan mukaan tuntihinnalla 65€/h, minimiveloitus 65€, ellei toisin sovita. Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24%.